מה זה בית ספר מקצועי?

בית ספר מקצועי

בשביל להתקדם בחיים ולהצליח בהם אנחנו חייבים ללמוד מקצוע. לא כולם רוצים או מעוניינים ללמוד מקצועות חופשיים כמו רפואה, עריכת דין או הוראה. אם אנחנו רוצים ללמוד מקצוע שיאפשר לנו לפתח קריירה מצליחה מבלי שנצטרך ללמוד שנים רבות לתואר ראשון אנחנו יכולים לבחור בבית ספר מקצועי כמו בית ספר עמל טק אין. בית ספר מקצועי הוא בית ספר שמלמד באופן מעשי מקצועיות שונים כמו טכנאות רכב, חשמל, טכנאי מחשבים, טכנאי שיניים, קוסמטיקה וכל מקצוע שנדרשת אליו הכשרה מקצועית שאינה דורשת רמת ידע אקדמאית. הלימודים בבתי ספר אלו הם מאתגרים ומעניינים והם מעניקים סל כלים מקצועי איכותי מאוד לכל מי שלומד בהם.

בית ספר מקצועי – למי יכול להתאים ללמוד בו?

לימודים יכולים להתאים מאוד לכל מי שרוצה ללמוד ויש לו חוש טכני טוב. הלימודים יכולים לאפשר גם למי שאיננו בעל תעודת בגרות מלאה לרכוש מקצוע איכותי שיאפשר לו להתפרנס בכבוד ולעבוד במשרה מלאה כעצמאי או שכיר במשק. רוב התלמידים בבתי ספר מקצועיים תלמידים עד גיל 20 -21 (י"ג, י"ד) דרישות הקבלה לבתי ספר מקצועיים כוללים לעיתים , תעודת בגרות מלאה או חלקית, ידיעת השפה האנגלית, בגרות במתמטיקה ועוד… . כל מסלול לימודים בכל בית ספר הוא בעל תנאי קבלה שונים.

האם כדאי לנו ללמוד בו?

אם אנחנו רוצים שתהיה לנו קריירה ויכולת טובה להתפרנס אנחנו חייבים לרכוש מקצוע. לימודים במסגרת של בית ספר מקצועי יכולים להעניק לנו ידע וניסיון מעשיים שיאפשרו לנו לעבוד במגוון משרות. פעמים רבות הלימודים במסגרת בית ספר זה ממומנים באופן מלא או חלקי על ידי משרד העבודה והרווחה או משרד הכלכלה על מנת לקדם אוכלוסיות שונות במדינה ולאפשר להם לרכוש מקצוע איכותי.

מה לומדים בבית ספר מקצועי?

בית ספר מקצועי

בית ספר מקצועי הוא מקום בו אנחנו יכולים ללמוד מיומנות מקצועיות רבות. הלימודים יכולים להיות במגוון תחומי דעת כמו טכנולוגיה, רכב, חינוך, רפואה ועוד… . בגמר מסלול הלימודים וההכשרה הבוגרים של בית ספר מקצועי מקבלים תעודה מקצועית שמאפשרת להם להתקבל ביתר קלות למקומות עבודה בשוק הרחב.
ישנם מקצועות במשק בהם יש מחסור בעובדים והמדינה מעודדת אנשים ללמוד אותם על מנת לתמוך במשק. כך למשל מקצועות כמו חשמל, אינסטלציה, מים, אוטוטרוניקה, מכונאות ומקצועות נוספים הם מקצועות בהם יש מחסור בעובדים בכלל המשק והמדינה מעניקה למי שבוחר ללמוד אותם תנאים מועדפים. בתי הספר המקצועיים נודעו להכשיר עובדים בתחומי הטכנולוגיה הנמוכה יותר כמו טכנאות מחשבים או מכונאות רכב או חשמלאי רכב כל שבסופו של יום תלמידים הללו יכולים לקחת חלק במקצועות נדרשים לדוגמה יכול לשמש בבית משפט כחוקר ולהגיש חוו"ד דעתו  במקרים בהם מתבצע תאונת דרכים – מקצועות שיש בהם מחסור גדול של עובדים בארץ.