מגמות ומסלולים

מגמות

טכנולוגיה

• מגמת תיב"ם C.N.C – תכנון וייצור בעזרת מחשב

לימוד הפעלה ממוחשבת של מכונות החריטה והכרסום באופן אוטומטי ומדויק ע"י תכנות מחשבים ושרטוט מתקדמות. בשיטה חדשנית זו מייצרים היום בתעשיות המתקדמות בעולם חלקים מדויקים לתעשיית הרכב, התעופה והחלל. לתלמידים מצטיינים: אפשרות ללימודי המשך בכיתה יג'. במסגרת הצבא: ניתן לעשות שירות צבאי במקצוע, תוך רכישת ידע וניסיון מקצועי רב.

• מגמת מינהל ולוגיסטיקה,שיווק וקידום מכירות

ההתמחות העיקרית בלוגיסטיקה מכשירה את התלמידים לעסוק בניהול מלאי, רכש, אספקה ממוחשבת, סחר ושילוח בין לאומי, ניהול משבי אנוש ומינהל טכני. בשיווק מכשירים את התלמידים לזהות, ללמוד ולהבין את שיקולי הצרכנים בסביבה עסקית. הלימודים מועברים באמצעות: הרצאות, סדנאות, סיורים מקצועיים ועוד. לתלמידים מצטיינים: אפשרות ללימודי המשך בכיתה יג'. במסגרת הצבא: ניתן לעשות שירות צבאי במקצוע.

• מגמת קירור, מיזוג אוויר וחשמל

לימודים מתקדמים לייצור מערכות מיזוג אויר וקירור. תכנון רכיבים מתוחכמים משובצי מחשב במתקני מיזוג, תחזוקה שוטפת ובקרת איכות. במקצועות החשמל קיים דגש על עריכת תכניות טכניות חשמליות ועל לימוד מערכות פיקוד ובקרה. ההתנסות נעשית באמצעות בקרים מתוכנתים ותכנת מחשב. שילוב של לימודים עיוניים ועבודה בסדנת קירור ובמעבדת חשמל, פיקוד ובקרה. לתלמידים מצטיינים: אפשרות ללימודי המשך בכיתה יג'.

• אוטוטרוניקה- מכונאות וחשמל רכב

לימודי האוטוטרוניקה מתקיימים בסביבת לימוד חדשה ובמעבדות מצוידות בציוד מתקדם ביותר. תכנית הלימודים במגמת אוטוטרוניקה כוללת, בנוסף למקצועות העיוניים, גם לימודי אלקטרוניקה, חשמל, מחשבים ומיקרופרוססורים. לתלמידים מצטיינים: אפשרות ללימודי המשך בכיתה יג'. במסגרת הצבא: ניתן לעשות שירות צבאי במקצוע, תוך רכישת ידע וניסיון מקצועי רב.

מסלולים

• כיתת המשך יג'

בכל מגמות הלימוד ממשיכים הבוגרים המצטיינים את לימודיהם בכיתת יג' לרכישת עתודת מקצוע וסיווג מקצועי גבוה. עם סיום לימודיהם זכאים הבוגרים לתעודת:- בתחום הרכב מינהל, רכש וקניינים.-בתחום הלוגיסטיקה מנהלי רכש וקניינות.-בתחום החשמל חשמלאי מוסמך 3x80A.-בתחום התיב"ם טרם הסתיים מחזור יב'. בהמשך ישובצו ע"פ צורכי צה"ל לתפקידים מקצועיים.