אוטוטרוניקה- מכונאות וחשמל רכב

אוטוטרוניקה

מה זה אוטוטרוניקה ולמה כדאי ללמוד את זה?

אוטוטרוניקה

לימודי מקצוע זה תמיד דבר טוב שיכול להועיל לנו בחיים. אחד מלימודי המקצוע שהכי יכולים לסייע לנו בשוק העבודה הם לימודי אוטוטרוניקה. אוטוטרוניקה הם למעשה לימודי טכנאות רכב או ביתר דיוק לימוד אודות המכניקה של הרכב, האלקטרוניקה שלו והחשמל שלו.כדאי ללכת וללמוד את הלימודים האלו כי הם מאוד מעיינים ומאתגרים. במהלך לימוד אוטוטרוניקה ב-בית ספר מקצועי
מקבלים כלים מעשיים שיאפשרו לנו לעבוד כמכונאי רכב. בסיום הלימודים נוכל להשתלב כמכונאי רכב או טכנאי רכב או בוחן משטרה במגוון מוסכים ומקומות עבודה בשוק בארץ ולמעשה גם בארצות צפון אמריקה ואירופה.

למי לימודי אוטוטרוניקה בבית ספר מקצועי יכולים להתאים?

עמל טק אין

לימודי אוטוטרוניקה בבית ספר מקצועי יכולים להתאים מאוד לאנשים שרוצים ללמוד מקצוע מעשי שדורש יכולת טכנית והבנה טכנית טובה. הלימודים מתאימים מאוד לאנשים שיש להם לקויות למידה או בעיות קשב וריכוז ורוצים לרכוש מקצוע – אך לא רואים
את עצמם משתלבים במסגרת של לימודים לתואר ראשון באקדמיה. הלימודים לא דורשים ידע קודם או תעודת בגרות מלאה. בתי הספר אשר מלמדים אוטוטרוניקה דורשים לעיתים תנאי קבלה משתנים בהתאם לבית הספר. בבית ספר טק אין אנו שמים דגש על התנהגות נאותה לצוות המורים ולתלמידים. בנוסף יש להגיע ליום רישום עם תעודות של שנתיים קודמות, אבחון פסיכו-דידקטי במידה ויש, 4 תמונות פספורט ואישור רפואי. באותו יום התלמיד עובר מבדק ושאלון עמדות וזאת בכדי להכיר יותר טוב את החוזקות והחולשות של מועמד.

איך לימודי אוטוטרוניקה יכולים לקדם אותנו?

לימודי ם אלו יכולים לקדם אותנו ולאפשר לנו להיות בעלי מקצוע. לאחר סיום הלימודים נוכל לבחור ולהמשיך ללימודי תואר
הנדסאי או ללימודים מקצועיים נוספים כמו לימודי מכונאות או לימודי הנדסת מכונות. כאשר ניגש לראיונות עבודה במוסכים או
במפעלי תעשייה יוכל להיות לנו יותר סיכויים לקבל תפקידים שונים וזאת מכיוון שנהיה בעלי תעודה מקצועית. במהלך הלימודים
רוכשים ניסיון מעשי בתחום מכונאות הרכב ומתחילים לעבוד כבר בכיתה י"א ולקבל תלוש משכורת, כך שנוכל לעבוד במקצוע כבר מהיום הראשון בו נסיים את הלימודים ונצא מבית הספר המקצועי טק אין עם ניסיון תעסוקתי.

לימודי אוטוטרוניקה ורכישת מקצוע איכותי

אלו לימודים בהם אנחנו רוכשים מקצוע איכותי. הביקוש במשק הישראלי למכונאי או חשמלאי רכב הוא גדול מאוד. כיום בשביל לדעת לתקן או לשדרג רכבים צריך הבנה במכניקה שלהם ולעיתים דגמים של רכבים שונים דורשים ידע והכרה ספציפית של המכניקה והאלקטרוניקה שלהם. המקצוע של מכונאות רכב הפך להיות מקצוע נחשק ונחשב מאוד ואנשים רבים בוחרים  ללמוד אותו בגלל היוקרה שלו ובגלל אפשרויות התעסוקה הרבות שהוא מציע. לימודים אלו יכולים לאפשר לנו ליהנות מפרנסה טובה ומעבודה שבה יהיה לנו מעניין ומאתגר מאוד. ניתן ללמוד את הלימוד במגוון רחב של בתי ספר מקצועיים בארץ ויש בתי ספר מקצועיים בהם גם נערים ונערות בגיל תיכון רשאים ללמוד כמסלול לימודים חלופי ללימודי תעודת בגרות.